Indbrud

I Danmark bliver der begået
3 indbrud i timen*.

Det er langt flere end i andre europæiske lande.
At blive udsat for indbrud er ikke kun en ubehagelig oplevelse for vores kunder, det er også en stor omkostning for os som forsikringsselskab.

Vi samarbejder med Politiet


Vi samarbejder med Politiet om at synliggøre, hvad danskerne kan gøre for at sikre deres bolig bedre. Selv med enkle løsninger kan man holde tyven ude.

Vi har i samarbejde med Politiet lavet disse to film om, hvordan du kan sikre dit hjem og forebygge ubudne gæster.

Her kan du læse mere om hvad politiet foretager sig, hvis du bliver udsat for indbrud.

Forebyg indbrud og skader
i din virksomhed

Indbrud og skader i virksomheden er både ubehageligt og dyrt – især nu hvor flere virksomheder har sat produktionen på pause eller sendt medarbejdere hjem. Det betyder, at en del bygninger står tomme og uden opsyn. Der kan derfor være udsigt til at få ubudne gæster, og risikoen for indbrud er større.

Der kan også være øget risiko for, at uheld ikke bliver opdaget, fx hvis en medarbejder har glemt at slukke en vandhane, som så efterfølgende står tændt i en periode og forårsager en vandskade. Læs her vores gode og se hvad I selv kan gøre for at forebygge risikoen for indbrud og skader i virksomheden, med relativt få tiltag.

 • Fast rundering
  Sørg for, at holde opsyn med jeres bygningerne, så I sikrer, at der ikke er opstået en skade eller været ubudne gæster. Vi anbefaler, at det sker mindst en gang dagligt.  
 • Have åbent udsyn om virksomheden
  Sørg for, at der ikke er containere/skrald eller andet materiale ubudne gæster kan gemme sig bag eller nemt kan sætte ild til
 • Alarm
  Installer en tyverialarm, der giver alarm på stedet og besked til en vagtcentral. En tyverialarm er med til at stresse og genere tyven
 • Belysning
  Installer sensorstyret udendørslys, som tændes ved bevægelse. Det gør det svært for tyven at nærme sig bygningen uden at vække opsigt
 • Boks til værdier
  Det er godt givet ud at installere en indbrudssikker boks til særlige værdigenstande. Boksen skal helst være brandsikker. 
 • DNA-mærkning af din virksomheds værdier
  Med denne nye teknologi kan du mærke din virksomheds kostbare ting med et syntetisk dna, der kun kan ses i uv-lys. Med unikt dna, der linker til dig, letter du politiets efterforskning, når dine stjålne ting bliver fundet.
  Husk: Du kan få rabat på dna-mærkning
 • Fastmontering
  Har du større værdigenstande i virksomheden, fx elektroniske apparater, kan det være en god ide at fastmontere dem
 • Intet er unormalt og mistænkeligt
  Sørg for, at der ikke er varer, der af ’uforklarlige’ grunde er anbragt tæt ved porten.
 • Nøgler
  Tjek at der ikke er efterladt nøgler i dørlåse og andre sikringsenheder.
 • Vinduer og yderdøre
  Tjek, at de er lukket og forsvarligt aflåst.
 • Persienner og gardiner
  Sørg for, at de er rullet ned/trukket for, så der ikke kan kigges ind og sørg for at fjerne al løsøre (ting), som kan være interessant for en tyv.
 • Rum- og videoovervågning
  Installer videoovervågning og tjek, at den dækker i de fastlagte dækningsområder fx efter omflytning af varer, inventar og lignende.
 • Porte og lemme
  Tjek at de er lukket og forsvarligt låst.
 • Sikringsgitre
  Sørg for at de sidder korrekt og er fastlåst.

Verisure alarm med rabat

Sammen med Verisure tilbyder vi dig en alarmløsning til en helt særlig pris samtidig med, at du sparer 20 % på din indbodækning**.

Læs mere

DNA-mærkning

Som kunde hos Privatsikring kan du mærke dine mest attraktive ting med DNA-mærkning, som er anbefalet af Politiet, til en helt særlig pris.

Læs mere

Har du haft indbrud?

Hvis du har haft ubudne gæster, kan du anmelde skaden her.
Husk at ringe til politiet.

Anmeld skade

*Danmarks Statistik, 2018.

**Indbodækning, dvs. selve grunddækningen af din forsikring. Du får dermed ikke rabat på eventuelle tilvalgsdækninger fx elektronikdækning.