Sådan kan du
forebygge indbrud

I Danmark bliver der begået langt flere indbrud end i andre europæiske lande 

Det kan være meget skræmmende for dig og din familie at komme hjem til et gennemrodet hus. Vi samarbejder derfor med G4S, Danmarks største sikkerhedsvirksomhed, så du kan få en tryg hverdag og en G4S-alarm til særpris.

Vi har her samlet en række råd til, hvad du selv kan gøre for at forebygge indbrud i din bolig.

Gode råd om at forebygge indbrud

Politiet arbejder målrettet på at nedbringe antallet af indbrud, men du kan også selv gøre noget for at nedsætte risikoen for indbrud. Gennem vores samarbejdspartner G4S kan vi også hjælpe dig med at få en mere sikker og tryg hverdag.

Læs politiets råd om indbrud • Lås dit værktøj inde
  Indbrudstyvene vælger oftest at bruge de ting, de finder i haven eller i skuret til at komme ind, fx stige og værktøj. Så det bedste råd fra vores samarbejdspartner G4S er at få låst dit værktøj og stiger mv. inde i fx dit haveskur.

  Har du en G4S-alarm, kan den også sikre dit haveskur.
Læs mere om en G4S-alarm
 • 6 ting, din nabo kan hjælpe med
  1. Holde øje med unaturlige ting og markeringer*
  2. Smide skrald i skraldespanden
  3. Parkere en bil i din indkørsel
  4. Slå græs omkring boligen
  5. Tømme postkassen
  6. Ringe til dig, hvis der sker noget.

  * Markeringer bliver brugt af indbrudstyve til at finde ud af, om beboerne er bortrejst. Det kan være en lille pind, som bliver stillet op ad hoveddøren, en dørmåtte, som er rejst op og andet. Får genstanden lov til at blive, fortæller det indbrudstyve, at beboerne er bortrejst.

  Få straks fjernet sådanne markeringer, og hold ekstra øje med boligen i tiden derefter.
 • Efterlad dit hverdagsrod
  Et fuldstændigt ryddet hjem signalerer, at beboerne ikke er hjemme. Efterlad derfor lidt hverdagsrod såvel indendørs og udendørs. Lad fx en kaffekop og tallerken stå på køkkenbordet, og efterlad børneværelser almindeligt rodet.

  Udendørs kan du efterlade ting, fx bolde, løbehjul, trillebør og vandslange. Efterlad dog kun ting, som tyve ikke kan benytte til at begå indbrud.
 • Træk ikke alle gardinerne for
  Undlad at trække alle gardinerne for, da et hjem med nedrullede gardiner døgnet rundt virker efterladt. Samtidig giver det tyvene arbejdsro.

  Du kan med fordel lade gardinerne være trukket fra i de rum, hvor du har efterladt noget hverdagsrod, fx i køkkenet og på børneværelserne.
 • Lad radioen være tændt
  Lyd i huset er et godt supplement til lys og er med til at gøre indbrudstyven usikker på, om der er nogen hjemme eller ej - særligt i dagtimerne, hvor lys i huset ikke har samme effekt som om aftenen og i nattetimerne.

  Brug fx tænd/sluk ur eller en Smartkontakt til din G4S-alarm sammen med en simpel radio - og husk at skrue godt op for lyden.
 • Slå ringeklokken fra
  Har du en ringeklokke ved din hoveddør, er det en god ide at pille batterierne ud af den, inden du tager på ferie. Det fjerner en af indbrudstyvens muligheder for at sikre sig, at ingen er hjemme – og det gør derfor indbrudstyven utryg.

  Ønsker du at kunne se, hvem der ringer på din dør, mens du er væk, kan du købe en ringeklokke med kamera og app.

 • Mærk, gem og dokumenter dine værdier
  Sørg for, at en indbrudstyv ikke kan se dine mest værdifulde genstande udefra. Gem gerne fotos, kvitteringer og serienumre på dine værdigenstande, så de er klar til en eventuel forsikringssag.

  Få et værdiskab til vigtige dokumenter, kontanter, arvestykker, ure, smykker, og mærk dine yndlingsgenstande med DNA-væske, så politiet kan se, at de er knyttet til dig.
 • Gør det svært for tyven
  - Sæt spot på tyve med udendørs lys med bevægelsessensor, så de ikke kan arbejde skjult.
  - Lås værktøj m.m. inde, så indbrudstyve ikke kan bruge det til at bryde ind i dit hjem.
  - Forsink tyven ved at låse alle indvendige døre i huset.
  - Gør det svært for tyven at bryde ind med gode låse på døre og vinduer.
  - Afslør tyve ved at klippe din hæk ned, så han ikke slipper for nysgerrige øjne.
  - Fang tyve på fotos med en G4S-alarm, og få en tryg hverdag.
 • Få en tryg hverdag med en alarm
  Med en alarm fra G4S får du adgang til Danmarks største døgnbemandede kontrolcentral og vagtberedskab. De er klar til at reagere alle dage og på alle tidspunkter. Ved indbrud eller brand i dit hjem, kan de sende nærmeste vagt, ringe til politiet eller brandvæsenet. De sørger for, at det er sikkert for dig og din familie at komme hjem hver dag.Få rabat på en ny G4S-alarm

* Ved stjålet eller ødelagt elektronik kan det være en god idé at skrive mærker og modelnumre på listen. Og også, hvornår du har købt det, så vi kan se, hvor gammelt det er.

DNA-mærkning

Som kunde hos Privatsikring kan du mærke dine mest attraktive ting med DNA-mærkning, som er anbefalet af Politiet, til en helt særlig pris.

Læs mere om DNA-mærkning