Udenrigsministeriet fraråder nu
alle rejser til Kina

Coronavirussen stammer fra byen Wuhan i Hubei-provinsen. Flere omkringliggende byer oplever en stigende grad af smittede med coronavirus, og Udenrigsministeriet fraråder nu alle rejser til Kina.

Hvis du har bestilt en rejse til Kina

Hvis du snart skal rejse til et af de berørte områder, opfordrer vi dig til, at du løbende holder dig orienteret om situationen via Udenrigsministeriets rejsevejledning og medier. Kontakt evt. din rejsearrangør for at høre, hvordan du skal forholde dig. 

Hvis du er i Kina nu

Hvis du er i Kina nu, opfordrer vi dig til at følge de lokale myndigheders anvisninger, og du bør også være tilmeldt Udenrigsministeriets danskerliste på UM.dk.
Derudover kan det være en fordel at holde dig orienteret via nyhedsmedier.

Hvis du ikke kan få hjælp i de områder, Udenrigsministeriet fraråder indrejse til, og du ikke kan få hjælp af myndighederne eller din rejsearrangør, hjælper vi dig med en eventuel evakuering, hvis du har en rejseforsikring hos os.

Sådan er du dækket

Hvis du allerede har bestilt en rejse til et område Udenrigsministeriet fraråder indrejse til, dækker vi afbestilling af rejsen, hvis du har tilvalgt afbestillingsdækning på din rejseforsikring.  

Læs mere om vores rejseforsikring

Læs mere om virussen hos Sundhedsstyrelsen