Hvordan dækker rejseforsikringen?

Strejke, aflysning og konkurs

Dækker min rejseforsikring, hvis flyselskabet strejker?

Nej, udgifter i forbindelse med strejke er ikke dækket af din forsikring. Det er flyselskabets ansvar at kompensere dig og/eller sikre, at du kommer frem til din destination. Læs mere om dine rettigheder her

Dækker min rejseforsikring, hvis min bagage ikke kommer med på grund af strejke?

Nej bagageforsinkelse som skyldes strejke er ikke dækket af rejseforsikringen. Du vil dog formentlig være berettiget til kompensation fra flyselskabet.
Du kan læse mere hos Trafikstyrelsen.

Dækker rejseforsikringen nye flybilletter ud og/eller hjem, hvis flyselskabet strejker eller går konkurs?

Nej, rejseforsikringen dækker ikke, hvis der er tale om strejke. Her har flyselskabet pligt til at få dig frem til din destination samt dække merudgifter til ophold og fortæring. 

Går flyselskabet konkurs, dækker vi dog udgift til ny hjemrejse, hvis flyselskabet er gået konkurs efter udrejse og inden din hjemrejse, og du ikke kan få udgiften dækket via Rejsegarantifonden.

Du kan læse mere hos Trafikstyrelsen.

Dækker rejseforsikringen nye flybilletter ud og/eller hjem, hvis flyselskabet aflyser flyvningen?

Nej, det er ikke dækket af rejseforsikringen. Det er flyselskabets ansvar at kompensere dig og/eller sikre, at du kommer frem til din destination. Læs mere om dine rettigheder ved flyaflysninger.

Dækker rejseforsikringen merudgifter til ophold, mad og lokaltransport, hvis jeg ikke kan komme hjem pga. flyaflysning eller strejke?

Nej, det er ikke dækket af rejseforsikringen. Det er flyselskabets pligt at dække merudgifter til ophold og fortæring og evt. lokal transport. Du kan læse mere her.

Dækker rejseforsikringen mine udgifter til opholdet, hvis flyselskabet strejker?

Nej, det er ikke dækket af rejseforsikringen. Ved mange reservationer vil der være mulighed for at annullere inden ankomsten, hvorfor du bør forsøge at kontakte dit hotel/feriebolig.

Dækker afbestillingsforsikringen, hvis jeg ikke kan komme afsted pga. strejke?

Nej, afbestillingsforsikringen dækker ikke, hvis man ikke kan komme afsted pga. strejke. Det er flyselskabets ansvar at få dig frem til din destination. Læs mere om dine rettigheder ved strejke.

Dækker afbestillingsforsikringen ved flyaflysninger?

Nej, afbestillingsforsikringen dækker ikke, hvis man ikke kan komme afsted pga. strejke. Det er flyselskabets ansvar at få dig frem til din destination. Læs mere her.

Dækker rejseforsikringen tabt arbejdsfortjeneste ved forsinket hjemkomst pga. strejke/flyaflysninger?

Nej, det dækker rejseforsikringen ikke. Men ved forsinkelser, kan der søges kompensation hos flyselskabet. Læs mere her.

Hvis du misser flyet...

Dækker min rejseforsikring, hvis jeg ikke når mit fly, fordi der er lange køer i lufthavnen?

Såfremt du har dækningen 'Forsinkelse' på din Rejseforsikring, så dækker Privatsikring under forsinket fremmøde dækningen, hvis man som rejsende uforskyldt og uden at kunne forudse eller afhjælpe det, ikke når sit fly i lufthavnen.

Det betyder, at er man kommet i lufthavnen i rigtig god tid, men er køerne så ekstraordinært lange, at man ikke når sit fly, så dækker rejseforsikringen udgiften til en ny flybillet.

Man skal altid i sådan en situation kontakte SOS Alarmcentral, der kan vurdere om rejseforsikringen dækker, og hjælpe med at finde nye flybilletter.